כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | חצי שעה | שעה וחצי |
מצרכים:
3 כוסות אורז עגול
עלי גפן טריים או משומרים
2 עגבניות קלופות
בצל גדול
4 שיני שום קלופים
חופן פטרוזיליה, שמיר, נענע וכוסברה
תיבול לאורז: 3 כפות שמן זית ,כפית פלפל שחור, כף מלח,חצי לימון סחוט.
רוטב לתבשיל: מערבבים בקערית 3 כפות סילאן או 3 כפות רכז רימונים, 2 לימונים סחוטים, רבע כוס שמן זית, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור,2 כוסות מים רותחים.
הכנת המילוי האורז :
במעבד מזון קוצצים דק את עשבי התיבול, העגבניות, הבצל והשום.
מערבבים היטב בקערה יחד עם האורז, הירק והתבלינים.
מבשלים את עלי הגפן 5 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים.
בסיר טפלון מסדרים שכבה ראשונה של עלי גפן ודואגים שיכסו גם את השוליים של הסיר.
מסדרים מעל שכבת אורז, שכבת עלי גפן ושוב שכבת אורז.מחוררים חורים עם קיסם ומוזגים מהרוטב כדי שיחדור בין השכבות.
מסדרים שכבה נוספת עלי גפן ומעל שכבת אורז ומוזגים מעל עוד רוטב. סוגרים את השוליים של עלי הגפן שנותרו ומסדרים מעל שכבת עלים נוספת שתסגור את העוגה מלמעלה . את הרוטב שנשאר מוזגים מעל.
מניחים נייר אפייה, ומעל צלחת שתשמש למשקולת. מכסים במכסה, מבשלים חצי שעה באש נמוכה ומעבירים לתנור שחומם מראש 170 מעלות תוכנית סטטית למשך שעה נוספת. מוציאים וממתינים 15 דקות.הופכים לצלחת הגשה, מסדרים מעל עגבניות צלויות ומגישים. בתיאבון
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור