כדי לקבל את הסנדוויץ המושלם צריך להכין את לחמניות הפרנה שלי
סנדוויץ שישי שאין לו תחליף
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
12 מנות
30 דקות
20 דקות
חומרים
קילו קמח חלה
2 כפות שמרים(20 גרם)
כף סוכר
כף דבש
כף מלח
כף שמן זית
680 מ״ל מים
אופן ההכנה
מניחים בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במהירות נמוכה 5 דקות
מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות עד קבלת בצק גמיש ואחיד.
מעבדים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת להתפחה כשעה וחצי עד הכפלת נפח.
מוציאים את האויר ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לחלקים שווים במשקל 150 גרם. מעבדים בזהירות כל חלק לכדור מניחים בתבנית אפייה מרופדת
מקמחים בנדיבות, מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות.
מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש 250 מעלות טורבו. עדיף לאפות על אבן שמוט או תבנית חמה. אופים כ- 20 דקות עד הזהבה טובה
מוציאים ומכסים במגבת ל- 20 דקות
מכינים סנדוויץ ונהנים משישי טעים