פסטייה מרוקאית
שתפו את המתכון

פסטייה מרוקאית

פסטייה מרוקאית-מאפה קראנצ'י וחגיגי מבצק פילו במילוי מתקתק של פרגיות, פירות יבשים ופיצוחים . את הפסטייה נהוג להכין בראש השנה והיא מקשטת את שולחן החג וטעימה בטירוף!

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
10 מנות
30 דקות
30

חומרים

חבילת עלי פילו
700 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות.
2 בצלים קצוצים
חופן שקדים פרוסים
חופן צנוברים
חופן צימוקים/חמוציות
חופן פטרוזיליה קצוצה
לפזר מעל: אבקת סוכר,2 כפות גרגירי רימון או פרחי ורדים.
תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית קינמון, כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס, כפית כורכום, 2 כפות סילאן.
ספריי שמן לשימון עלי הפילו.

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה קלה.
מוסיפים את השקדים והצנוברים ומטגנים עד השחמה טובה על אש בינונית.
מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים עד שמחליפים צבעם. מוסיפים תבלינים וסילאן ומערבבים היטב. מכבים ומניחים בצד להצטננות מוסיפים את הצימוקים והפטרוזיליה ומערבבים.
מחלקים על עלי הפילו לשניים במרכז
מחברים 2 עלי פילו ומשמנים בספריי
מניחים את העלים כאשר החלק הרחב למטה
מקפלים לצורת מניפה כמו בסרטון
מניחים באמצע כף מלאה מהמילוי ומקפלים לסגירה. מסדרים בתבנית אפייה מרופדת
מרססים שמן ואופים על 200 מעלות בתוכנית טורבו כחצי שעה עד הזהבה טובה.
מצננים מעט מעל רשת, מפזרים אבקת סוכר גרגירי רימון או פרחי ורדים ומגישים. בתיאבון!

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור