סינייה כרובית ובשר
שתפו את המתכון

סינייה כרובית ובשר

סינייה של טעמים הכי אהובים, כרובית, בשר וחצילים.. מתכון מנצח שאין מצב שאתם לא מכינים! תבנית בתקתוק שהיא ארוחה משפחתית שכולם יעופו עליה !

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
20 דקות
שעה

חומרים

קציצות הבשר:

500 גרם בשר טחון טרי

בצל גדול

חופן פטרוזיליה וכוסברה

4 שיני שום

2 חצילים

תיבול הבשר:

2 כפות שמן זית,כף פפריקה אדומה, כפית ראס אל חנות,כפית קינמון, כפית שום גבישי,מלח ופלפל שחור.

לסינייה:

פרח כרובית חתוך לפרחים קטנים

3 עגבניות חתוכות לרבעים

פלפל חריף פרוס לעיגולים

חצי כוס צנוברים

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

ציפוי טחינה:

כוס טחינה גולמית

חצי לימון

כוס וחצי מים

כפית מלח

אופן ההכנה

את החצילים נשרוף מעל אש גלויה או נאפה בתנור, נקלף ונקצוץ את בשר החציל דק.

במעבד מזון נקצוץ דק את הפטרוזיליה, כוסברה, בצל ושום. בקערה נערבב יחד את כל מצרכי הקציצות יחד עם התבלינים. נעביר למקרר לחצי שעה לפחות. נגלגל קציצות ונניח במגש.

נבשל את הכרובית 3 דקות במים רותחים, נעביר למסננת לסינון הנוזלים.

נטגן את הקציצות במעט שמן עד השחמה משני הצדדים(ניתן לאפות במקום)

נרפד תבנית אפיה עגולה (השתמשתי בקוטר 32)

נסדר את פרחי הכרובית, קציצות הבשר, העגבניות והפלפל החריף.

נכין את הטחינה- נניח את כל מצרכי הטחינה בקערית ונערבב היטב עד מרקם מעט נוזלי.

נפזר את הטחינה בנדיבות מעל הכול.נשמור מעט לאחרי האפייה.

נאפה בתנור שחומם מראש 190 מעלות.

למשך 45 דקות.

נוציא מהתנור, נזלף מעט שמן זית ואת הטחינה שנותרה, נפזר פטרוזיליה קצוצה ונגיש, בתיאבון!

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור