סופגניות אפויות
שתפו את המתכון

סופגניות אפויות

סופגניות ריבה קלאסיות אבל אפויות כי לא חייב תמיד לטגן מבטיחה שהן רכות וטעימות בטירוףףף

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
10 מנות
שעתיים
30 דקות

חומרים

לבצק סופגניות:

500 גרם קמח לבן

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

כוס חלב / מים ( 240 מ”ל )

50 גרם חמאה רכה

2 ביצים L

כפית מחית ווניל

כפית מלח

 

30 גרם חמאה מומסת להברשה לאחר האפייה

למילוי וציפוי :

אבקת סוכר

ריבת תות/שוקולד/ריבת חלב…

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר.

במיקרוגל מחממים את החלב עם החמאה,ממש מעט רק עד שהחלב פושר והחמאה נמסה.

מוסיםים את החלב והחמאה בזרם דק לקערת המיקסר,תוך כדי לישה מוסיפים את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.

ממשיכים בלישה של הבצק לפחות חמש דקות עד קבלת בצק חלק, ומעט דביק! זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות.

 

מעבדים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד, מתפיחים עד הכפלת נפח

לאחר תפיחה של הבצק מוציאים ממנו את האוויר, בעזרת הידיים ומעבירים למשטח עבודה,

מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומגלגלים לכדורים עגולים.

 

מניחים את  כדורי הבצק בתבנית אפייה מרופדת במרווחים, מכסים ומתפיחים  עד הכפלת הנפח כשעה וחצי/שעתיים בחורף.

מחממים תנור ל- 180 מעלות, חום עליון תחתון.

מברישים את הכדורים בחמאה מומסת ומכניסים לאפייה כ- 20 דקות  עד הזהבה.

מיד לאחר האפייה מכסים בניילון ומגבת  ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות .

בעזרת צנטר עושים חור בחלק העליון של כל סופגנייה וממלאים בנדיבות בריבת תות.

לאחר מכן מפדרים אבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון😋

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור