ארוחה משפחתית בסיר אחד אנחנו מאוד אוהבים!
השילוב של בורגול, ירקות וחזה עוף הוא שילוב מנצח
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
שעה
20 דקות
חומרים
2 קילו פילה עוף קצוץ דק
כוס וחצי בורגול בינוני מושרה שעה במים ומסונן
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצים דק
2 גזרים חתוכים למקלות
כוס חומוס מבושל ומוכן לאכילה
כוס שעועית ירוקה
כוס אפונה ירוקה
תיבול:4 כפות שמן זית, כף סילאן,כף מלח
כפית פלפל שחור גרוס,כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום, כפית כמון, חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית והאפונה במים רותחים
עד לריכוך. מסננים.
מחממים סיר סוטאז׳ עם שמן זית, מוסיפים את רצועות הבצל, מטגנים עד השחמה טובה. מוסיפים את פילה העוף והשום מטגנים יחד 2 דקות.מוסיפים את מקלות הגזרים,מערבבים ומבשלים יחד 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים,מערבבים ומטגנים דקה לפתיחת הטעמים.
מוסיפים את הבורגול, השעועית, החומוס והאפונה. מכסים ומבשלים באש נמוכה 10 דקות. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים. בתיאבון