כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | שעה | שעה וחצי |
כרוב למילוי
לרוטב העגבניות: חצי כוס מחית עגבניות,
3 עגבניות קלופות וקצוצות דק, 3 כפות שמן זית,כפית פפריקה,כפית סוכר, כפית מלח, חצי כפית ראס אל חנות, חצי כפית פלפל, 2.5 כוסות מים רותחים.
למילוי הבשר:
חצי ק״ג בשר טחון צלעות בקר טרי
כוס אורז עגול או יסמין
חופן-פטרוזיליה, כוסברה ונענע
בצל גדול
5 שיני שום
תיבול לבשר: 3 כפות שמן זית,כפית פפריקה אדומה,חצי כפית כורכום,כפית כמון, כפית ראס אל חנות,כפית פלפל שחור, כף מלח, כף סילאן .
מתחילים בהכנת הבשר:
מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שמשנה צבעו, תוך כדי מפוררים עם כף עץ עד מרקם פירורי. מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים יחד 2-3 דקות . בקערה מערבבים את מצרכי המילוי.
חותכים את הכרוב לריבועים ומבשלים בסיר עם מים רותחים 5 דקות. מוציאים ומסננים.
ממלאים את עלי הכרוב במעט מילוי בתחתית הקרובה אלינו מקפלים ומגלגלים כלפי מעלה.
בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
מסדרים בסיר את הממולאים צמוד ומוזגים את הרוטב מעל. מוודאים שהרוטב מכסה את הממולאים ואם לא מוסיפים מים. מכסים בנייר אפייה וצלחת מעל שתשמש משקולת ,מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה, לאחר הבישול מעבירים לאפייה 30 דקות בתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו.
מוציאים והופכים על צלחת הגשה. בתיאבון
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור