כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
8 מנות | 20 דקות | 2.5 שעות |
כרוב שלם
למילוי הבשר:
חצי ק״ג בשר טחון צלעות בקר טרי
כוס אורז עגול או יסמין
רבע כוס צנוברים קלויים
חופן-פטרוזיליה, כוסברה ונענע
בצל גדול
5 שיני שום
תיבול לבשר: 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה, חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית ראס אל חנות, כפית פלפל שחור, כף מלח, כף סילאן .
לרוטב העגבניות: מערבבים בקערה- חצי כוס מחית עגבניות, 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה, כפית סוכר, כפית מלח, חצי כפית ראס אל חנות, חצי כפית פלפל, 3 כוסות מים רותחים.
מתחילים בהכנת הבשר:
מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שמשנה צבעו, תוך כדי מפוררים עם כף עץ עד מרקם פירורי. מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים יחד 2-3 דקות . בקערה מערבבים את מצרכי המילוי.
מסירים עלה כרוב ומשאירים בצד
בעזרת סכין וכף חותכים ומוציאים את לב הכרוב
ממש משאירים שוליים של ס״מ.
ממלאים את הכרוב במילוי הבשר והאורז
את תוכן הכרוב שהוצאנו מסדרים בתחתית הסיר
מעל מניחים את הכרוב הממולא כשהפתח כלפי מעלה. מוזגים מחצית מרוטב העגבניות לתוך הכרוב עד לכיסוי המילוי, אפשר לעשות חורים בעזרת שיפוד כדי שיכנס פנימה. סוגרים את הכרוב בעלה שהשארנו. מוזגים את שאר הרוטב לסיר. מכסים במכסה ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו למשך שעתיים
מסירים את המכסה, מברישים את הכרוב במעט שמן וסילאן ואופים רבע שעה להשחמה של החלק העליון. מעבירים לתבנית ומגישים
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור