לחמניות בית עננים.. מתכון מנצח לא מחליפים!! מתכון שלמדתי מאמא שלי ומלווה אותי כבר שנים.
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
10 מנות
שעתיים
30 דקות
חומרים
1 קג קמח לחלות
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן
550 מ״ל מים
לציפוי:
2 חלמוני ביצה לערבב עם כף סילאן
שומשום/פרג
אופן ההכנה
במיקסר לחבר וו לישה
בקערת המיקסר להניח את השמרים, הסוכר והקמח ולערבב במהירות נמוכה.
מוסיפים את המים והשמן תוך כדי לישה בזרם דק
ממשיכים ללוש ומוסיפים אחרי דקה את המלח.
לשים כ-10 דקות עד קבלת בצק אחיד ורך.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומעבירים להתפחה עד הכפלת הנפח. כשעה.
מחממים תנור על טורבו 180 מעלות
בעזרת הידיים מוציאים מהבצק את האויר ומעבירים למשטח עבודה. מחלקים לכדורים (120 גרם כל כדור) ומעבדים אותם בידיים
יוצרים לחמניות בצורות שאוהבים-שמניה,
עגול ואפשר גם לקלוע חלות.
מסדרים בתבנית מרופדת ומכסים במגבת.
מניחים להתפחה עד הכפלת נפח.
מברישים ביצה מעל ומפזרים שומשום ומעבירים לאפיה בתנור כ-25 דקות . תתחילו בחלק העליון ואז להוריד את התבנית לחלק התחתון . כך אפשר להחליף בין התבניות אם יש יותר מתבנית אחת לאפיה. שימו לב שהלחמניות מזהיבות מכל הכיוונים.