מאפינס פילו במילוי בטטה וסלמון
שתפו את המתכון

מאפינס פילו במילוי בטטה וסלמון

מאפי פילו פריכים במילוי בטטה וסלמון ברוטב טריאקי־סויה מתוק, עם שומשום, בצל ירוק וצ’ילי. מנה אלגנטית, קלה ויפהפייה לשולחן חג או לאירוח.

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
10 מנות
כ־30 דקות
כ־40 דקות (בסך הכול)

חומרים

  • חבילת דפי פילו (חתוכים לריבועים)

  • ספריי שמן או מברשת לשימון

  • 2 בטטות ארוכות

  • 500 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות גדולות

לתיבול ורוטב:

  • ¼ כוס שמן זית

  • ¼ כפית מלח

  • ½ כפית פלפל שחור

  • 1 כפית שום כתוש

  • ¼ כוס רוטב טריאקי

  • 2 כפות סויה מתוקה

לקישוט:

  • שומשום

  • בצל ירוק קצוץ

  • צ’ילי חריף טרי פרוס

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.

  • אפיית הבטטות: קולפים את הבטטות, חותכים לעיגולים בעובי כ־3 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת ומברישים ברוטב התיבול. אופים 25 דקות עד שהן רכות ושחומות.

  • אפיית הסלמון: מניחים את קוביות הסלמון בתבנית, מברישים באותו רוטב ואופים 7–9 דקות עד למידת עשייה רצויה. מוציאים לצינון.

  • מאפי הפילו: מניחים 3 ריבועי פילו זה על זה, מרססים או מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית מאפינס משומנת. אופים 10–12 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

  • הרכבה: מניחים עיגול בטטה בתחתית כל מאפינס, מעליו קוביית סלמון, מזלפים תערובת של טריאקי וסויה מתוקה, ומפזרים שומשום, בצל ירוק וצ’ילי חריף.

  • מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור