כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
12 מנות | 30 דקות | שעה |
חבילת שערות קדאיף
חצי קילו כבדי עוף טריים
4 בצלים לבנים קצוצים דק
תיבול: 4 כפות שמן זית, כפית מלח גס, כפית פלפל שחור גרוס, כף דבש או סילאן
לפזר מעל: חופן עלי תימין וגרגרי רימון
מצרכים ריבת בצל:
5 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
תיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון, 3 כפות סוכר חום כהה, רבע כוס חומץ בלסמי, 2 כפות דבש, כוס ורבע מים.
הכנת הכבד הקצוץ:
שורפים את כבדי העוף מעל אש גלויה
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ, יחד עם כף סוכר חום ומטגנים עד הזהבה טובה.
מוציאים את הבצל לקערית ומוסיפים את כבדי העוף, מתבלים ומטגנים יחד עד השחמה טובה.
מעבירים את כבדי העוף לקרש חיתוך וקוצצים עם סכין או טוחנים במעבד מזון.
מוסיפים את הכבד הקצוץ לבצל המטוגן, מערבבים היטב. אפשר להוסיף 2 ביצים קשות למי שאוהב.
הכנת ריבת הבצל:
מחממים סיר עם שמן, מוסיפים את רצועות הבצל הסגול ומטגנים 3 דקות.
מוסיפים את התיבול לריבה ומערבבים.
מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כשעה עד לספיגת הנוזלים וקבלת מרקם ריבה.
הכנת המנה:
מניחים את שערות הקדאיף במגש, פותחים ומפרידים, מזלפים שמן זית ודבש ומערבבים שיעטפו היטב את שערות הקדאיף.
לוקחים חופן משערות הקדאיף ומסדרים בתבנית מאפינס משומנת או בכלי מאפינס בודדים.
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות סטטי למשך 10 דקות עד השחמה טובה,מוציאים ומצננים.
ממלאים את מאפינס הקדאיף בכבד הקצוץ
מוסיפים מעל כפית ריבת בצל, עלה תימין מסדרים בצלחת הגשה, מפזרים מעל גרגירי רימון ומגישים.
אפשר להכין את הקדאיף מראש, לצנן היטב ולשמור בשקית אטומה ,הם נשארים טריים וקראנצ׳ים.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור