מג'דרה-תבשיל של אורז ועדשים מתובל היטב
מתכון להכנה מקוצרת של מג'דרה ויוצא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
10
17
חומרים
1 כוסות אורז
2 כוסות עדשים מבושלות (קפוא )
2 בצלים חתוכים לרצועות
1.5 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן
תיבול: כפית כמון, חצי כפית כורכום, כף מלח, חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים סיר עם שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים מלח ומים רותחים מכסים ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים 17 דקות ומשאירים כבוי עוד 10 דקות. מפוררים את האורז עם מזלג
שוטפים את העדשים, מסננים ומייבשים
מחממים סיר עם שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה טובה, מוסיפים את העדשים והתבלינים ומטגנים יחד 4 דקות לפתיחת הטעמים. מכבים ומוסיפים את האורז לעדשים. מערבבים היטב ובזהירות .