בא לי שנתחיל שבוע עם הרבה מתוק שיהיה לנו שבוע טוב ובשורות טובות חלת דבש ותאנים מטו-ר-פ-ת
מוגשת עם ריקוטה פרסקה, למרכז השולחן כך שכולםםםם
הולכים להתענג! המתכון שלי לחלות שמלווה אותי שנים
עם תוספות קייציות וטעימות.. מחכה לתמונות שלכם
שבוע טוב ובשורות טובות.
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
4 מנות
10 דקות
10 דקות
חומרים
חלת דבש ותאנים
1 קג קמח לחלות
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן
550 מ״ל מים קרים
10 תאנים חצויות
חופן עלי תימין טריים
להגשה:
ריקוטה פרסקה ודבש
לציפוי:
2 חלמוני ביצה לערבב עם כף דבש וכף שמן
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק פרט למלח.
לשים במהירות נמוכה 12 דקות
לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
מעבדים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת להתפחה עד הכפלת הנפח.
מחממים מראש תנור בתוכנית טורבו 180 מעלות.
בעזרת הידיים מוציאים מהבצק את האויר ומעבירים למשטח עבודה.מחלקים את הבצק לחתיכות של 200 גרם.
מעבדים כל חתיכה לכדור מכסים את הכדורים ומתפיחים 20 דקות.
מרדדים כל כדור, מגלגלים לרולדה ומעבדים לרצועות ארוכות. קולעים חלה מ-4 רצועות (כמו בסרטון)
מסדרים בצורת עיגול על תבנית אפייה מרופדת, מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח.
מברישים בציפוי הביצה.
מסדרים מעל תאנים וענפי תימין טרי ומעבירים לאפיה כ-25 דקות .
תתחילו בחלק העליון ואז להוריד את התבנית לחלק התחתון . כך אפשר להחליף בין התבניות אם יש יותר מתבנית אחת לאפיה. שימו לב שהלחמניות מזהיבות מכל הכיוונים.
מוציאים ומצננים מעט. מוסיפים באמצע החלה את הריקוטה פרסקה, עלי תימין טריים ומזלפים מעל הכל דבש.