
כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
|---|---|---|
6 מנות | כ־25 דקות | כ־50 דקות |
2 חבילות עלי מנגולד (ללא גבעולים)
1½ כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
500 גרם בשר טחון טרי
3 עגבניות קלופות וקצוצות
חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק
בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
לתיבול הבשר:
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה אדומה
½ כפית כורכום
1 כפית כמון
½ כפית ראס אל חנות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף סילאן
1 כף רסק עגבניות
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
2 כפות סילאן
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
2 כוסות מים רותחים
הכנת הבשר:
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את השום והבשר, מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה צבע.
מוסיפים את התבלינים, מבשלים עוד כ־3 דקות ומניחים לצינון.
הכנת המילוי:
בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם האורז, הירקות והעשבים.
מוסיפים שמן זית, סילאן, מלח ופלפל לפי הצורך.
מילוי ובישול:
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים לדקה, מסננים ומצננים.
חותכים לרצועות, ממלאים בצורת מעטפה ומסדרים צפוף בסיר רחב.
מוזגים מעל את הרוטב, מכסים בנייר אפייה ומבשלים 30 דקות באש נמוכה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות (טורבו) ל־20 דקות נוספות, מסירים את נייר האפייה להשחמה קלה.
מוציאים ומגישים חם.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור