פלפלונים ממולאים בשר ואורז
מתכון צבעוני, קל להכנה וטעיםםםםם
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
20 דקות
שעה
חומרים
מצרכים:
פלפלונים צבעוניים
לרוטב העגבניות: כוס מחית עגבניות,
4 כפות שמן זית,כף פפריקה,כפית סוכר, כפית נענע יבשה,כף מלח, חצי כפית פלפל, 3 כוסות מים רותחים.
למילוי הבשר:
חצי ק״ג בשר טחון צלעות בקר טרי
כוס אורז עגול או יסמין
חופן-פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים דק
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצים
3 עגבניות קלופות וקצוצות דק
תיבול לבשר: 3 כפות שמן זית,כפית פפריקה אדומה,חצי כפית כורכום,כפית כמון, כפית ראס אל חנות,כפית פלפל שחור, כף מלח, כף סילאן .
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת הבשר:
מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שמשנה צבעו, תוך כדי מפוררים עם כף עץ עד מרקם פירורי. מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים יחד 2-3 דקות .
בקערה מערבבים את הבשר, יחד עם שאר מרכיבי המילוי ושליש מרוטב העגבניות.
מרוקנים את הפלפלונים וממלאים במילוי האורז והבשר. מסדרים בסיר רחב את הממולאים צמוד ומוזגים מעל את הרוטב שנשאר. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה, לאחר הבישול מעבירים לאפייה 20 דקות בתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו.