פסטליטוס, המתכון הכי ויראלי שלי קציצות תפוחי אדמה מטוגנות שכל שישי אצלי בקבוע!
מתכון הכי פשוט שיש והכי טעים.
אך יחד עם זאת טריקי ובקלות הפסטליטוס יכולים להתפרק לנו. מה חשוב לוודא !?קודם כל שתפוחי האדמה לא יספגו מים בבישול בכדי שלא יתפרקו בטיגון. לכן אני מרככת אותם במיקרוגל.
בנוסף טיגון בטמפרטורה נכונה שהשמן לא רותח מידי ולא נמוך מידי.
והדבר האחרון יחס נכון בין הביצים לתפוחי האדמה שהבלילה לא תצא קשה או רכה מידי.
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
4 מנות
10 דקות
10 דקות
חומרים
5 תפוחי אדמה גדולים (עדיף מזן עם קליפה אדומה שמתאים לצ'יפס)
פטרוזיליה קצוצה דק דק
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח (או לפי הטעם)
כפית מרק עוף
חצי כפית כורכום
רבע כפית בהרט
2 ביצים גדולות
אופן ההכנה
בישול תפוחי האדמה:
אפשרות 1: לבשל את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. לאחר מכן, לקלף, לשים בקערה ולמעוך היטב.
אפשרות 2: להניח את תפוחי האדמה בשקית, לקשור אותה ולעשות חור קטן בחלק העליון בעזרת סכין. לרכך במיקרוגל במשך 8-10 דקות בפולסים (6 דקות ולאחר מכן להוסיף עוד 2 דקות בכל פעם) עד שתפוחי האדמה רכים.
ערבוב החומרים:
לאחר שתפוחי האדמה רכים, מעכים אותם היטב בקערה.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הפלפל השחור, המלח, מרק העוף, הכורכום והבהרט.
שוברים לתוך התערובת את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
קירור:
מניחים את התערובת להתקרר למשך כ-15 דקות.
עיצוב וטיגון:
יוצרים מהתערובת כדורים שטוחים.
מחממים שמן במחבת לגובה של שליש ממנה. כשהשמן חם (אך לא מידי), מטגנים את הקציצות עד שהן זהובות משני הצדדים.