
כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
|---|---|---|
5 מנות | כ־20 דקות | כ־2.5 שעות |
500 גרם רצועות פרגית
4 תפוחי אדמה פרוסים
2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
2 גזרים מגורדים
חופן כוסברה, עלי סלרי ופטרוזיליה קצוצים
2 גבעולי כרישה קצוצים דק
לתיבול הפרגיות:
4 כפות שמן זית
1 כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית שום גבישי
1 כפית כמון
2 כפות סילאן
לתיבול האורז:
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כמון
מחממים סוטאז’ ומוסיפים את רצועות הפרגיות. צורבים היטב עד השחמה משני הצדדים ומוציאים לצלחת.
באותו סיר, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד הזהבה קלה.
בקערה נפרדת מערבבים את האורז עם הגזר, הירק, הכרישה והתיבול.
מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מעליהם את תערובת האורז, ולבסוף את הפרגיות.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מכסים בנייר אפייה ובמכסה/נייר כסף.
מבשלים 30 דקות על אש נמוכה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות (תוכנית סטטית) לשעתיים נוספות.
מוציאים, מצננים מעט ומגישים חם.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור