פרגיות עם כרישה וארטישוק ירושלמי
שתפו את המתכון

פרגיות עם כרישה וארטישוק ירושלמי

מנה חגיגית ומהירה להכנה – פרגיות רכות עם כרישה, סלרי וארטישוק ירושלמי ברוטב עשיר של תבלינים וסילאן. סיר מושלם של טעמים חמים וריח מטריף תוך פחות משעה.

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
6 מנות
כ־10 דקות
כ־1 שעה

חומרים

  • 8 פרגיות עם עצם לתנור

  • 1 חבילת ארטישוק ירושלמי סנפרוסט

  • 1 חבילת סלרי חתוך סנפרוסט

  • 1 חבילת כרישה חתוכה סנפרוסט

  • חופן עלי סלרי קצוצים

  • 2 כפות סילאן

לתיבול (בקערית):

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כף פפריקה אדומה

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כף שום כתוש

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית כמון

  • ½ כפית ראס אל חנות

  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

  • מחממים סיר סוטאז' עם מעט שמן זית ומטגנים את הפרגיות עד השחמה יפה מכל הצדדים.

  • מוציאים את הפרגיות ומוסיפים לסיר את הכרישה, הסלרי והארטישוק הירושלמי. מבשלים כ־7 דקות.

  • מוסיפים את הפרגיות חזרה לסיר, יוצקים את תערובת התיבול ומוסיפים מים עד כמעט כיסוי.

  • מזלפים מעל סילאן, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ־40 דקות.

  • מסירים מכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו ל־20 דקות נוספות להשחמה.

  • מוציאים, מפזרים עלי סלרי קצוצים ומגישים חם.

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור