קובה דלעת
שתפו את המתכון

קובה דלעת

בימי החורף הקרים סיר של קובה דלעת זה הדבר הכי כייף שאפשר לאכול, מנה מחממת וטעימה שהיא סיפוק אחד גדול

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
30 דקות
שעה וחצי

חומרים

מעטפת בצק

300 גרם סולת

150 גרם בורגול דק(גרישה)

כפית מלח

500 מ״ל מים(לפי הכמות שנכנסת עד שהבצק רך)

 

מילוי בשר

500 בשר טחון(צלעות)

בצל  קצוץ דק

חופן עלי סלרי ופטרוזליה קצוצים דק( לא חובה)

תיבול-4 כפות שמן זית,כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית ראס אל חנות.

 

מרק דלעת:

בצל גדול חתוך לרצועות

2 גזרים חתוכים לעיגולים

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות

4 גבעולי סלרי כולל עלים חתוכים גס

תיבול: כף רסק עגבניות,2 כפות פפריקה מתוקה,כף סוכר, כף מלח ,כפית פלפל שחור גרוס, כפית שום גבישי, מיץ מחצי לימון

 

הכנה:

נתחיל בהכנת מעטפת הקובות

מניחים בקערה -את מצרכי הבצק מערבבים ולשים עד מרקם בצקי מניחים בקערה למנוחה של חצי שעה

נעבור להכנת בשר המילוי

מחממים מחבת עם שמן זית

מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד, תוך כדי מערבבים ומפוררים עם כף עץ עד שהבשר משנה צבעו והוא במרקם מפורר.

מוסיפים את התבלינים מערבבים ומטגנים יחד 3 דקות. מוסיפים את העלים הקצוצים,

מעבירים את הבשר למעבד מזון וקוצצים דק

כדי שיהיה נוח ליצור כדורים. מניחים את המסה לצינון מוחלט במקרר

יוצרים כדורים מהודקים בגודל פינג פונג, מניחים

במגש ומעבירים להקפאה.

כעת נכין את הקובות:

חשוב לעבוד עם ידיים רטובות

בעזרת כפות היד או מערוך משטחים כדור בצק לעובי דק

מוסיפים כדור בשר וסוגרים היטב וצמוד. מסירים את הבצק העודף ומעבדים לכדור חלק.

מסדרים את כל הקובות על מגש ומעבירים למקפיא. במידה ומבשלים באותו היום אפשר מיד להוסיף לסיר המרק

ניתן להכין כמות מראש ולהקפיא עד השימוש.

אופן ההכנה

מחממים סיר עמוק עם שמן. מוסיפים את הבצל

ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים יחד 2 דקות לפתיחת הטעמים. מוסיפים את הגזר והסלרי

מערבבים ומוסיפים מים בגובה 2/3 סיר

מגיעים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.

מוסיפים את הדלעת והקובות ומבשלים 40 דקות. לקראת הסוף סוחטים לימון,מפזרים עלי סלרי ומגישים.

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור