כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
8 מנות | 30 דקות | שעה וחצי |
300 גרם סולת
150 גרם בורגול דק(גרישה)
כפית מלח
500 מ״ל מים
מילוי בשר
קילו בשר טחון(צלעות)
בצל קצוץ דק
חופן עלי סלרי ופטרוזליה קצוצים דק
תיבול-4 כפות שמן זית,כף מלח, כפית פלפל שחור גרוס.
מצרכים למרק:
בצל גדול קצוץ דק
סלק אדום טרי מגורד דק במגרדת
3 סלקים אדומים קלופים וחתוכים לקוביות
4-5 גבעולי סלרי כולל עלים לחתוך דק
תיבול: 4 כלות שמן זית, כף סוכר, כף מלח, כפית פלפל שחור גרוס, מיץ סחוט מלימון .
הכנה:
נתחיל בהכנת מעטפת הקובות
מניחים בקערה -את מצרכי הבצק מערבבים ולשים עד מרקם בצקי מניחים בקערה למנוחה של חצי שעה..
נעבור להכנת בשר המילוי
מחממים מחבת עם שמן זית
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד, תוך כדי מערבבים ומפוררים עם כף עץ עד שהבשר שינה צבעו והוא במרקם מפורר.
מוסיפים את התבלינים מערבבים ומטגנים יחד 3 דקות. מוסיפים את העלים הקצוצים,
מעבירים את הבשר למעבד מזון וקוצצים דק
כדי שיהיה נוח ליצור כדורים.
יוצרים כדורים מהודקים בגודל פינג פונג, מניחים
במגש ומעבירים להקפאה.
כעת נכין את הקובות:
חשוב לעבוד עם ידיים רטובות
בעזרת מערוך משטחים כדור בצק לעובי דק
מוסיפים כדור בשר וסוגרים היטב וצמוד. מסירים את הבצק העודף ומעבדים לכדור חלק.
מסדרים את כל הקובות על מגש ומעבירים למקפיא. ניתן להכין כמות מראש ולהקפיא עד השימוש.
הכנת המרק:
מחממים סיר עמוק עם שמן זית
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה
מוסיפים את קוביות הסלקים ומטגנים יחד דקה. מוסיפים את הסלרי והתבלינים (משאירים עלי סלרי לסוף)
מטגנים יחד 2 דקות לפתיחת הטעמים.
מוסיפים מים בגובה 2/3 סיר
מגיעים לרתיחה ומבשלים 30 דקות.
מוסיפים הסלק המגורד,הקובות ומיץ הלימון
מבשלים 40 דקות. מפזרים עלי סלרי ומגישים.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור