כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
8 מנות | 30 דקות | שעה וחצי |
8 חלקי עוף(שוקיים/כרעיים/כנפיים)
כוס גרגירי חומוס-להשרות לילה במים עם כפית סודה לשתיה. לשטוף היטב ולבשל עד ריכוך.
(אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכן )
בצל גדול קצוץ דק
ירקות קוסקוס-חתוכים לפי גודל שאוהבים
3 גזרים, 2 תפוחי אדמה, דלעת, 2 קישואים,
רבע כרוב לבן, 4 גבעולי סלרי עם עלים.
תיבול למרק: 4 כפות שמן, כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית וחצי כורכום,כף מרק עוף טבעי, מים.
מצרכים לדלעת המתוקה:
חצי קילו דלעת חתוכה לפרוסות/לקוביות
בצל לבן גדול חתוך לרצועות דקות
חצי כוס שקדים
תיבול לדלעת: 2 כפות שמן זית, כף קינמון, חצי כוס סוכר חום, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור.
הכנת מרק הירקות:
מחממים סיר עם 4 כפות שמן זית
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד השחמה טובה משני הצדדים. מוסיפים את הסלרי, החומוס, הכרוב, הגזר ותפוחי האדמה. מוסיפים את התבלינים. מערבבים ומטגנים מעט יחד. מוסיפים מים עד למחצית הסיר.
מבשלים 40 דקות ומוסיפים את הדלע הקישואים ועוד עלי סלרי. מבשלים חצי שעה.
הכנת הדלעת המתוקה:
מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה, מסדרים את פרוסות הדלעת בסיר ומפזרים מעל את התיבול וכוס מים. מבשלים 20 דקות, מפזרים שקדים ומעבירים ל-15 דקות בתנור, 180 מעלות טורבו ללא כיסוי, להשחמת החלק העליון.
הכנת הקוסקוס: את הקוסקוס אני מכינה בשילוב מיקרוגל כדי לקצר תהליכים.
שלב ראשון:
בקערה המתאימה למיקרוגל
מניחים קילו סולת מנופה
3/4 כוס שמן
כף מלח
מערבבים היטב מכניסים למיקרוגל ל-3 דקות
שלב שני:
מוציאים מהמיקרוגל מערבבים היטב עם מזלג ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
מחזירים ל-3 דקות נוספות במיקרוגל
שלב שלישי:
מפוררים היטב עם מזלג, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומחזירים ל-3 דקות במיקרוגל
שלב רביעי:
מעבירים לקערה גדולה-מערבבים ומפוררים עם מזלג, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומכסים במגבת מטבח ל- 20 דקות.
מערבבים היטב ומפוררים עם מזלג.
מעבירים במסננת המיועדת לקוסקוס ולאחר מכן לסיר אידוי לקוסקוס.מבשלים כחצי שעה ומעבירים לקערה לצינון.
מגישים יחד עם מרק הקוסקוס והדלעת המתוקה
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור