כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
8 מנות | 15 דקות | שעה |
חבילת עלי מנגולד-שטופים וחתוכים לרצועות.
2 גבעולי כרישה-שטופים וחתוכים לעיגולים
6 שיני שום -קצוצים דק
3-4 פרוסות לימון.
תבלינים לתבשיל: 4 כפות שמן זית, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה אדומה, כפית כורכום,חצי כפית ראס אל חנות.
לקציצות הבשר:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל לבן גדול
1 תפוח אדמה
4 שיני שום
חופן -כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי
תיבול לקציצות: כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום,כפית פפריקה אדומה, כפית ראס אל חנות,2 כפות פירורי לחם, 2 כפות שמן,
2 כפות מים.
מתחילים בהכנת קציצות הבשר:
במעבד מזון קוצצים דק-בצל, שיני שום,כוסברה, פטרוזיליה ועלי הסלרי. במגרדת מגרדים דק את תפוח האדמה וסוחטים היטב מנוזלים.
מערבבים בקערה יחד את כל מרכיבי הקציצות ומניחים לחצי שעה במקרר.
יוצרים קציצות ומניחים במגש.
מחממים סוטאז עם שמן, מוסיפים את הקציצות ומטגנים עד השחמה קלה .מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים יחד דקה לפתיחת הטעמים. מוסיפים מים עד לכיסוי ואת עלי המנגולד והכרישה. מכסים ומביאים לרתיחה,מנמיכים ומבשלים 45 דקות. מוסיפים את פרוסות הלימון
ומעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו
למשך 15 דקות להשחמת החלק העליון.
מוציאים ומגישים.. בתיאבון
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור