קציצות דגים מרוקאיות
שתפו את המתכון

קציצות דגים מרוקאיות

קציצות דגים מרוקאיות זה אחד הדברים הכי טעימים שיש! סיר משפחתי שכולם יתענגו עליו. רק תדאגו שיש לכם חלה חמה ליד.

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
30 דקות
30 דקות

חומרים

תערובת לקציצות הדגים:

600 גרם דג טחון לברק/דניס

בצל גדול

3 שיני שום

חופן כוסברה ופטרוזיליה

תיבול: כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, חצי כף כמון, 2 כפות פירורי לחם, ביצה, כך שמן זית.

רוטב לקציצות הדגים:

10 שיני שום

2-3 פלפל צ׳ילי חריף טרי/יבש

2 פלפל שושקה חתוך לרצועות

פלפל גמבה-חתוך לרצועות.

4 פרוסות לימון כבוש.

חופן כוסברה קצוצה דק

תיבול-4 כפות שמן זית, כפית מלח, כפית פלפל, 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית כורכום, כפית כמון.

אופן ההכנה

במעבד מזון קוצצים את הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזליה מערבבים בקערה יחד תערובת קציצות הדגים הממוכנה ומעבירים לחצי שעה לפחות במקרר .

יוצרים קציצות ומניחים במגש.

מחממים מחבת עם מעט שמן, מטגנים את הקציצות עד השחמה קלה משני הצדדים ומעבירים למסננת.

מחממים סוטאז׳ שמן

מוסיפים את הפלפלים, השום והתבלינים ומטגנים

3 דקות לפתיחת הטעמים .

מוסיפים מעט כוסברה קצוצה ומים עד גובה מחצית הסיר. מכסים ומגיעים לרתיחה.

 מוסיפים את הלימון הכבוש וקציצות הדגים ומעל את הכוסברה שנותרה.

מבשלים כ-30 דקות באש בינונית.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-10 דקות נוספות מפזרים כוסברה ומגישים.

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור