קציצות סולת בריבת בצל וערמונים
שתפו את המתכון

קציצות סולת בריבת בצל וערמונים

קציצות בשר עסיסיות בציפוי סולת, מבושלות בריבת בצל מתוקה עם ערמונים, סילאן ותבלינים חמים. תבשיל חגיגי, עשיר בטעמים וריח מטריף לשולחן החג.

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
6 מנות
כ־30 דקות
כ־45 דקות

חומרים

לקציצות:

  • 500 גרם בקר טחון

  • בצל קצוץ

  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה

  • ½ כוס כוסברה קצוצה

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 ביצה

  • ¼ כוס סולת

  • 4 כפות שמן זית

  • לתיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה, ½ כפית פלפל שחור, 1 כפית כמון, ½ כפית כורכום, ½ כפית ראס אל חנות

  • קערת סולת לציפוי (כ־1 כוס)

  • שמן זית לטיגון

לריבת הבצל והערמונים:

  • 5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

  • 2 שקיות ערמונים בוואקום

  • לתיבול: 4 כפות שמן זית, 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, 1 כפית ראס אל חנות, מקל קינמון, 3 כפות סילאן, 2 כוסות מים רותחים

  • 2 ענפי תימין טרי

אופן ההכנה

  1. הכנת הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה גדולה (רצוי לקצוץ ירק, בצל ושום במעבד מזון). מעסים את התערובת עד שהחלבון מתפתח ומכדררים לקציצות.

  2. מצפים את הקציצות בסולת ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד הזהבה משני הצדדים. מניחים בצד.

  3. ריבת הבצל: בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הבצל בשמן זית בסבלנות עד קירמול עמוק.

  4. מוסיפים תבלינים ומים רותחים, מביאים לרתיחה ומניחים בעדינות את הקציצות בסיר.

  5. מפזרים מעל ערמונים, מקל קינמון, סילאן ועלי תימין.

  6. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ־30 דקות.

  7. מסירים מכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו ל־15 דקות להשחמה קלה.

  8. מגישים חם לצד אורז, קוסקוס או תפוחי אדמה.

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור