
כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
|---|---|---|
6 מנות | כ־30 דקות | כ־45 דקות |
500 גרם בקר טחון
בצל קצוץ
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
1 ביצה
¼ כוס סולת
4 כפות שמן זית
לתיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה, ½ כפית פלפל שחור, 1 כפית כמון, ½ כפית כורכום, ½ כפית ראס אל חנות
קערת סולת לציפוי (כ־1 כוס)
שמן זית לטיגון
5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
2 שקיות ערמונים בוואקום
לתיבול: 4 כפות שמן זית, 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, 1 כפית ראס אל חנות, מקל קינמון, 3 כפות סילאן, 2 כוסות מים רותחים
2 ענפי תימין טרי
הכנת הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה גדולה (רצוי לקצוץ ירק, בצל ושום במעבד מזון). מעסים את התערובת עד שהחלבון מתפתח ומכדררים לקציצות.
מצפים את הקציצות בסולת ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד הזהבה משני הצדדים. מניחים בצד.
ריבת הבצל: בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הבצל בשמן זית בסבלנות עד קירמול עמוק.
מוסיפים תבלינים ומים רותחים, מביאים לרתיחה ומניחים בעדינות את הקציצות בסיר.
מפזרים מעל ערמונים, מקל קינמון, סילאן ועלי תימין.
מכסים ומבשלים על אש בינונית כ־30 דקות.
מסירים מכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו ל־15 דקות להשחמה קלה.
מגישים חם לצד אורז, קוסקוס או תפוחי אדמה.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור