שתפו את המתכון

אושפלו

אושפלו.. מתכון מהמם ואותנטי. שילוב מדהים של בשר, עם אורז ותיבול מושלם! ארוחה משפחתית נהדרת.

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
10 מנות
20 דקות
3 שעות

חומרים

מצרכים:

3 כוסות אורז עגול -משרים שעה במים ומסננים.

1/2 כוס שמן זית

1 קילו  אונטריב חתוך לקוביות

500 גרם קוביות ספריבס טלה

3 בצלים פרוסים

כף גרגירי כמון שלמים-טחונים בעלי ומכתש

2 כפות מלח, כפית כמון, כפית וחצי  פלפל שחור גרוס, כף סילאן.

7 גזרים חתוכים למקלות

כוס צימוקים שחורים קטנים

2 ראשי שום

2 כוסות חומוס מוכן לאכילה

אופן ההכנה

מחממים סיר עמוק עם שמן

מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד השחמה.

מוסיפים  לסיר את קוביות הבשר, מוסיפים גרגירי כמון,פלפל שחור, כמון וסילאן.

מטגנים יחד לפתיחת הטעמים. מוסיפים מים עד כמעט כיסוי. מכסים  ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

מוסיפים את מקלות הגזר, החומוס והצימוקים.

מערבבים את האורז עם המלח וחצי כפית פלפל שחור ומוסיפים מעל.

מכסים במים מעט מעל האורז

מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים 15 דקות עד שרואים שהמים נספגו מתחת לאורז.

בעזרת כף עץ יוצרים שקעים באורז עד לתחתית הסיר, על מנת שהאדים יעלו והאורז יתבשל היטב.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

מעבירים לתנור לחצי שעה נוספת עם מכסה.

מוציאים והופכים למגש או מסדרים בצלחת הגשה

בשכבות. בתיאבון

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור