כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | 40 | שעה |
חבילת בצק עלים
500 גרם בשר טחון צלעות טרי
בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס צנוברים
תבלינים למילוי הבשר:
4 כפות שמן זית,כפית כמון, כפית קינמון, כף פפריקה אדומה, כפית שום גבישי,כפית כורכום, כפית ראס אל חנות , כף מלח כפית פלפל שחור.
מצרכים לרוטב הפטריות :
2 סלסלאות פטריות חתוכות לפרוסות
בצל גדול חתוך לרצועות
חופן פטרוזיליה קצוצה
תיבול: 4 כפות שמן זית, כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כף קמח מעורבב עם 1/3 כוס מים להסמכה, כוס וחצי מים.
מחממים מחבת רחבה עם שמן
מוסיפים את הבצל והצנוברים ומטגנים עד השחמה
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד ותוך כדי מפוררים את הבשר עם כף עץ.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים יחד 4 דקות עד שהבשר מפורר ומוכן
מניחים את התערובת בצד להתקרר.
מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים ריבוע בצק עלים בגודל הרולדה שרוצים
מניחים מהמילוי בתחתית ריבוע הבצק לכל רוחבו
ומגלגלים כלפי מעלה תוך כדי שמהדקים עד למחצית בצק העלים. במחצית שנותרה חורצים חיתוכים לאורך, במרכז הבצק,כדי ליצור עיטור בחלק העליון של הבורקס. מרפדים תבנית אפייה
ומסדרים מעל את רולדת הבצק. מורחים בחלמון ביצה מעורבב עם מעט מים ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו
עד השחמה טובה מכל הצדדים.
הכנת רוטב הפטריות:
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל
ומטגנים עד השחמה קלה. מוסיפים את הפטריות
ומטגנים עד השחמה טובה של הפטריות וצמצום הנוזלים. מוסיפים את התבלינים יחד עם כוס וחצי מים. מערבבים ומבשלים יחד 8 דקות.
מכבים ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
מגישים יחד עם הבורקס, זה פשוט מעדן😋
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור