כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | 30 דקות | שעתיים |
6-8 בצלים גדולים
מילוי לבצלים:
2 כוסות אורז עגול
קערית בשר מפורק(צלי כתף) קיים מתכון קודם
חופן פטרוזיליה, נענע וכוסברה
בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס צנוברים קלויים
חצי כוס צימוקים
תיבול לאורז: 3 כפות שמן זית, כפית מלח,
חצי כפית פלפל שחור, כפית שום גבישי, חצי כפית ראס אל חנות,2 כפות סילאן
רוטב לתבשיל: מערבבים בקערית 3 כפות סילאן, 3 כפות רכז רימונים, רבע כוס שמן זית, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור,2 כוסות מים רותחים.
הכנת הבצלים:
מקלפים את הבצלים, חורצים עם סכין לאורך
כמעט עד אמצע הבצל. מבשלים כ-20 דקות במים רותחים.
מוציאים ומעבירים למי קרח ולאחר מכן למסננת.
הכנת מילוי האורז והבשר:
בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי
יחד עם התבלינים והבשר המפורק.
מילוי הבצלים:
מפרידים את שכבות הבצל .
ממלאים כף ממילוי האורז והבשר וסוגרים.
מסדרים את הבצלים בתבנית אפייה מרופדת ממש בצפיפות כדי שלא יתפרקו בבישול.
מפזרים מעל את הרוטב ומוודאים שמכסה את כל הבצלים. מסדרים מעל נייר אפייה ומעל נייר כסף מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו למשך שעה, מסירים את הכסוי ואופים חצי שעה עד להזהבה טובה של החלק העליון. בתיאבון 😋
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור