כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | 20 דקות | 30 דקות |
חבילת דפי פילו
400 גרם תערובת אגוזים קלויים-שקדים, פיסטוק, אגוזי מלך ואגוזי לוז
3 כפות סוכר חום
גרידת לימון אחד
חצי כוס שמן קוקוס
כף קינמון
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון
פרוסת לימון
4-5 פרחי ורדים או כפית מי ורדים
במעבד מזון טוחנים את תערובת האגוזים יחד עם הקינמון, הסוכר וגרידת הלימון.
חותכים את דפי הפילו לפי גודל התבנית. מניחים כל פעם 3 עלי פילו בתבנית, מברישים בשמן קוקוס כל עלה. מפזרים שכבת אגוזים ומטפטפים מעל שכבת האגוזים מעט שמן קוקוס. מסדרים שכבה נוספת 3 עלי פילו ומעל שכבת אגוזים. סה"כ 3 שכבות של אגוזים ובשכבה העליונה מניחים 4 דפי פילו. מברישים מעל בשמן קוקוס וחותכים לפי הצורה שאוהבים לפני האפייה. אני מעדיפה לחתוך בצורת "יהלומים"
אופים בתנור שחומם מראש בתוכנית אפייה 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד השחמה טובה. במקביל מכינים את סירופ הסוכר. בסיר מניחים את כל מרכיבי הסירופ, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 5 דקות נוספות.
כשהבקלאווה מוכנה מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את סירופ הסוכר ופיסטוקים טחונים ומגישים בתיאבון!
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור