שתפו את המתכון

בקלאווה

בקלאווה-חגיגית טעמים! אחד הקינוחים מהמטבח הערבי הכי טעימים שיש. שילוב מנצח של בצק קראנצ'י עם אגוזים וסירופ מתוק עם ניחוחות לימוניים וורדים. אני באופן אישי מעדיפה בקלאווה על כל קינוח אחר. קבלו את הגרסה הפרווה שלי וממליצה לכם לשמור!

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
10 מנות
20 דקות
30 דקות

חומרים

חבילת דפי פילו

400 גרם תערובת אגוזים קלויים-שקדים, פיסטוק, אגוזי מלך ואגוזי לוז

3 כפות סוכר חום

גרידת לימון אחד

חצי כוס שמן קוקוס

כף קינמון

סירופ סוכר:

כוס סוכר

כוס מים

מיץ מחצי לימון

פרוסת לימון

4-5 פרחי ורדים או כפית מי ורדים

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים את תערובת האגוזים יחד עם הקינמון, הסוכר וגרידת הלימון.

חותכים את דפי הפילו לפי גודל התבנית. מניחים כל פעם 3 עלי פילו בתבנית, מברישים בשמן קוקוס כל עלה. מפזרים שכבת אגוזים ומטפטפים מעל שכבת האגוזים מעט שמן קוקוס. מסדרים שכבה נוספת 3 עלי פילו ומעל שכבת אגוזים. סה"כ 3 שכבות של אגוזים ובשכבה העליונה מניחים 4 דפי פילו.  מברישים מעל בשמן קוקוס וחותכים לפי הצורה שאוהבים לפני האפייה. אני מעדיפה לחתוך בצורת "יהלומים"

אופים בתנור שחומם מראש בתוכנית אפייה 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד השחמה טובה. במקביל מכינים את סירופ הסוכר. בסיר מניחים את כל מרכיבי הסירופ, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 5 דקות נוספות.

כשהבקלאווה מוכנה מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את סירופ הסוכר ופיסטוקים טחונים ומגישים בתיאבון!

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור