כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
8 מנות | 30 דקות | 12 שעות |
כוס גרגירי חומוס יבש
כוס שעועית לבנה יבשה
כוס שעועית אדומה-יבשה
משרים את הקטניות לילה שלם במים עם כפית סודה לשתייה. שוטפים ומסננים היטב.
1 ק״ג גרם בשר לחמין-שריר /אוסבוקו/אונטריב
2-3 יח׳ עצמות מח
בצל לבן גדול חתוך לרבעים
ראש של שום
תפוחי אדמה קלופים בהתאם לכמות הרצויה
2 בטטות קלופות
ביצים שבישלנו 7 דקות במים רותחים
תיבול: רבע כוס שמן, כף וחצי פפריקה אדומה, כפית קינמון, כפית כורכום, כף כמון, כף מלח, כפית פלפל שחור, 3 כפות סילאן.
מצרכים לחיטה:
כוס וחצי חיטה
בצל לבן גדול קצוץ דק
ראש של שום
תיבול: מערבבים בקערית
4 כפות שמן,כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה אדומה, כפית שטוחה כורכום,כפית כמון, כפית קינמון, 2 כפות סילאן ,3 פלפל חריף יבש, כוס מים רותחים.
מחממים סיר לבישול ארוך עם שמן
מוסיפים את נתחי הבשר ומח העצם
מטגנים עד השחמה טובה מכל הצדדים.
מוסיפים את הבצל ומטגנים 2 דקות יחד
מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים וממלאים מים עד כיסוי. מגיעים לרתיחה ומבשלים 30 דקות
הכנת החיטה:
שוטפים היטב את החיטה ומסננים
מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל
מטגנים עד השחמה, מוסיפים את החיטה והתיבול ומערבבים היטב.
מוסיפים כוס מים ומבשלים כ-15 דקות על אש עד לספיגה מלאה של המים.
מעבירים את התערובת לשקית קוקי
מוסיפים כוס מים נוספת, מוציאים את האויר מהשקית וסוגרים היטב. מחוררים חור בחלק העליון של השקית .
מוסיפים את החיטה והביצים לסיר החמין ומניחים על פלטת שבת עם כיסוי מעל הסיר, ללילה שלם עד למחרת לשעת הארוחה .
מוציאים את החיטה לקערת הגשה, ואת החמין לקערה נפרדת ומגישים. בתיאבון.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור