כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
4 מנות | 10 דקות | 10 דקות |
מלפוף למילוי או כרוב לבן רגיל
מצרכים למילוי האורז:
2 כוסות אורז עגול/יסמין
בצל לבן גדול
4 שיני שום
חופן פטרוזיליה, כוסברה ונענע.
תיבול: 3 כפות שמן זית, כף שטוחה מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית אגוז מוסקט טחון, כפית שום גבישי,מיץ מחצי לימון.
רוטב לבישול הממולאים: בקערה מערבבים
2 כוסות מים רותחים, רבע כוס שמן זית, כף מלח,
חצי כפית פלפל שחור, מיץ מלימון שלם.
במעבד במזון קוצצים דק את הבצל, השום והירק.
מערבבים היטב בקערה יחד עח האורז והתבלינים.
חותכים את השוליים של הכרוב ויוצרים צורת ריבוע. מפרידים את העלים ומבשלים 5 דקות במים רותחים. אפשר לבשל את הכרוב שלם ולהפריד את העלים.
מניחים בחלק התחתון של כל ריבוע כרוב מילוי ומשאירים כ-2 ס”מ מכל צד לקיפול.
מקפלים את שני צידי העלה כלפי פנים ומגלגלים למעלה לסגירת העלה.
מרפדים סיר נון סטיק בנייר אפייה ומסדרים את הממולאים צפופים בשכבות . אני הכנתי 3 שכבות
מפזרים את הרוטב מעל ומכסים בנייר אפייה ומעל מכסה.
אופים תנור שחומם מראש, תוכנית סטטית
170 מעלות למשך שעתיים.
מוציאים ומניחים 15 דקות לצינון, הופכים לצלחת הגשה ובתיאבון😋
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור