המתכון שהכי הולך אצלי בחנוכה- לביבות בטטה ותפוחי אדמה
כמה פשוט ככה טעים!
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
15 דקות
20 דקות
חומרים
3 תפוחי אדמה לטיגון
2 בטטה
חופן בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח
תיבול: כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית שום גבישי, שמן לטיגון
אופן ההכנה
במעבד מזון קוצצים את תפוחי האדמה והבטטה למקלות דקים. אפשר לגרד במגרדת עבה.
סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה
יחד עם שאר המצרכים. מערבבים היטב
מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק)
יוצרים קציצות בידיים או בעזרת כף לוקחים חופן ומניחים במחבת. מטגנים עד השחמה משני הצדדים. מוציאים לרשת ומגישים יחד עם שמנת שום שמיר.