ארוחת צהרים הכי פשוטה והכי טעימה😋מעורב ירושלמי לצד אטריות דקות שאין טעים מהן והכל במתכון אחד.
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
6 מנות
10 דקות
30 דקות
חומרים
לאטריות:
חצי חבילת אטריות דקות דקות
בצל
תיבול לאטריות : כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, כפית שום גבישי. למעורב:
300 גרם רצועות פרגיות
200 גרם טחול עוף/לבבות עוף
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 בצל ירוק חתוך לרצועות
תיבול: כף כמון, כפית פפריקה, חצי כפית כורכום
כפית שום גבישי, חצי כפית ראס אל חנות, כפית פלפל שחור כפית מלח.
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת האטריות:
מחממים סיר נון סטיק עם שמן
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה, מוסיפים את האטריות וממשיכים לטגן יחד עד הזהבה טובה. מוסיפים תבלינים, פותחים דקה
בטיגון ומוסיפים מים עד כמעט כיסוי.
(כוס אטריות כוס מים), מבשלים 15 דקות באש נמוכה עד לאידוי הנוזלים.
משאירים מכוסה 10 דקות
נעבור להכנת המעורב:
מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה מוסיפים את הפרגיות והטחולים מטגנים על אש גבוהה עד שחלקי העוף משנים צבע, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים יחד 7 דקות. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים יחד עם האטריות.