מרק חרירה מרוקאי
שתפו את המתכון

מרק חרירה מרוקאי

מרק חרירה זה המרק האהוב עליי, יש בו כל כך הרבה טעמים, מרקמים ופרודוקטים בריאים והוא מרק כל כך מנחם. מרק שאנחנו נוהגים לאכול בצאת צום כיפור ומלווה אותנו המון בתקופת החורף. תשמרו לכם את המתכון כי זה מרק חובה בכל בית!

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
30 דקות
שעתיים

חומרים

2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
3 עגבניות קצוצות דק
כוס חומוס
כוס עדשים ירוקות
כוס אטריות דקות למרק
חבילת כוסברה קצוצה דק
4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק
מיץ מלימון סחוט אחד
תיבול: רבע כוס שמן זית, כף כמון, חצי כף כורכום, כף פפריקה אדומה, כף מלח, כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה

לילה לפני משרים חומוס בקערת מים, שוטפים ומסננים
שוטפים היטב את העדשים ומניחים במסננת לייבוש(לא להשרות את העדשים)
מחממים סיר עמוק עם השמן
מוסיפים את הבצל ומטגנים יחד להשחמה
מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 2 דקות לפתיחת הטעמים .
מוסיפים את הסלרי, העגבניות, העדשים והחומוס וממלאים מים עד לגובה 3/4 סיר.
מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי ומתקנים טעמים תוך כדי ומוסיפים מים במידה וצריך.
מוסיפים את מיץ הלימון והאטריות ומבשלים עוד 15 דקות. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.
דגשים:
* אם אוהבים להסמיך את המרק-מוסיפים ברבע שעה האחרונה כף קמח מהולה ברבע כוס מים. בתיאבון😋

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור