קילו קמח
45 גרם שמרים טריים או כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
כפית מלח
800 מ״ל מים פושרים
2 כפות אלכוהול (ערק, וודקה)
בקבוק וחצי שמן לטיגון
סוכר לציפוי
בקערה מניחים את כל מצרכי הבצק
לשים בידיים עד לאיחוד המרכיבים ומרקם בצק .
הבצק יוצא נוזלי מעט ולא אחיד הכל בסדר לא להיבהל!
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת
מכסים ומתפיחים שעה עד הכפלת נפח.
עם הידיים מוציאים את האויר מהבצק ומעבירים למשטח עבודה. בידיים משומנות
מחלקים את הבצק לכדורים ומניחים בתבנית
מעט משומנת.
ומתפיחים עוד חצי שעה עד 40 דקות.
מחממים סיר עם שמן עמוק, חשוב לעבוד באש המתאימה לטיגון כ-160 מעלות.
בעזרת ידיים משומנות לוקחים כדור ויוצרים חור באמצע ובתנועה סיבובית מגדילים את החור. חשוב לעשות זאת בעדינות מבלי להוציא את האויר מהבצק.
מטגנים בשמן עמוק עד השחמה משני הצדדים
ומעבירים לרשת
מצפים בסוכר משני הצדדים ומגישים.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור