כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | שעתיים | שעתיים |
מצרכים:
3 כוסות אורז עגול
עלי גפן טריים או משומרים
3 עגבניות קלופות
בצל גדול
4 שיני שום קלופים
חופן פטרוזיליה, נענע וכוסברה
גרגירי רימון לפזר מעל
תיבול לאורז: 3 כפות שמן זית ,כפית פלפל שחור, כף מלח, לימון סחוט.
רוטב לתבשיל: מערבבים בקערית, 3 כפות סילאן,3 כפות רכז רימונים, 2 לימונים סחוטים, רבע כוס שמן זית, כפית וחצי מלח, כפית פלפל שחור, 2.5 כוסות מים רותחים.
הכנת מילוי האורז :
במעבד מזון קוצצים דק את עשבי התיבול, העגבניות,הבצל והשום.
מערבבים בקערה יחד עם האורז והתבלינים.
מבשלים את עלי הגפן 7 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים.
גלגול עלי הגפן: מפזרים על משטח העבודה את עלי הגפן כאשר החלק המחוספס שלהם פונה מעלה.מניחים מילוי בתחתית בצידו הרחב של העלה הקרובה אלינו ומשאירים כ-1 ס”מ מכל צד לקיפול. מקפלים את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה לכיוון החלק הצר לסגירת העלה. (כמו בסרטון)
הכנת סיר עלי הגפן:
מניחים כמה עלי גפן לא ממולאים בתחתית הסיר
מסדרים את עלי הגפן הממולאים בשכבה ראשונה כאשר הם צמודים אחד לשני ומוסיפים שכבה שנייה, שלישית ורביעית (בהתאם לכמות שיצא לכם) חשוב להקפיד לסדר אותם בצפיפיות על מנת שלא יפתחו במהלך הבישול.
מוזגיםאת הרוטב עד לכיסוי. מה שנשאר נוסיף במהלך הבישול.
מניחים נייר אפייה, ומעל צלחת שתשמש למשקולת. מכסים במכסה, מבשלים כשעתיים באש נמוכה, במהלך הבישול מוסיפים מהרוטב שנשאר. מוציאים ומניחים ל- 15 דקות.
הופכים את הסיר לצלחת הגשה, מפזרים מעל גרגירי רימון ובתיאבון
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור