כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | 30 דקות | 4 שעות |
2 קילו צלי כתף טרי מס׳ 5
3 בצלים גדולים או חבילת בצלי שאלוט
2 חבילות פטריות פורטבלה ושמפיניון חתוכים
3 חבילות ערמונים בוואקום
חופן תימין.
לבישול הבשר יום לפני: 4 עלי דפנה, כף פלפל אנגלי, 2 שינים שום, בצל לבן.
תיבול לתבשיל : מערבבים בקערית
4 כפות שמן זית ,כפית פלפל שחור גרוס, כף מלח, כפית כורכום, כפית ראס אל חנות, כפית פפריקה מתוקה, 2 כפות סילאן, חצי כוס מים רותחים.
מתחילים בהכנת הבשר יום לפני.
בסיר עמוק מניחים את נתח הבשר, בצל שלם, שיני שום, עלי דפנה ופלפל אנגלי, מכסים במים ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך קל.
מוציאים מהמים, מסננים את הציר לקערה נשתמש בו לבישול. את נתח הבשר מניחים לצינון לילה במקרר. למחרת פורסים לפרוסות.
מסדרים את פרוסות הבשר בסיר רחב- רוסטר
מוסיפים את הבצלים, השום, הפטריות והערמונים
מפזרים מעל את עלי התימין והתבלינים וממלאים בציר הבשר ששמרנו עד לכיסוי, אפשר גם מים.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה
מעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו לשעה נוספת, ב-15 דקות האחרונות מסירים את המכסה להזהבת החלק העליון. מפזרים תימין ומגישים בתיאבון.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור