כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
8 מנות | 30 דקות | שעה |
חצי קילו עוף טחון
בצל לבן גדול
3 שיני שום
חופן כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי.
תיבול: חצי כף מלח, כפית פלפל שחור גרוס, כפית כורכום, כף פפריקה אדומה, כפית נענע יבשה, חצי כפית ראס אל חנות, חצי כוס פירורי לחם, 2 ביצים.
מצרכים לתבשיל:
800 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה
בצל גדול קצוץ דק
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4 גבעולי סלרי עם עלים- שטופים היטב וקצוצים
8 שיני שום קצוצים
תבלינים לתבשיל: 4 כפות שמן זית, כף פפריקה אדומה, כפית כורכום,כפית שום גבישי, חצי כף מלח, חצי כפית ראס אל חנות,כפית פלפל שחור גרוס, כף סילאן, כף רסק עגבניות.
מתחילים בהכנת קציצות העוף המטוגנות:
במעבד מזון קוצצים דק-בצל,שום, כוסברה, פטרוזיליה ועלי הסלרי.
בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ומניחים לשעה מנוחה במקרר. יוצרים קציצות ומניחים במגש.
מחממים מחבת עם שמן,
מטגנים את הקציצות עד השחמה משני הצצדים
ומעבירים את הקציצות לרשת .
עוברים להכנת התבשיל:
מחממים סיר סוטאז׳ עם שמן
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 2 דקות לפתיחת הטעמים. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד 5 דקות. מוסיפים את הסלרי ומים עד מחצית גובה הסיר .
מביאים לרתיחה ומוסיפים את השעועית
מסדרים מעל את הקציצות ומוסיפים מים עד לכמעט כיסוי. מזלפים סילאן, מכסים במכסה ומבשלים 30 דקות. מסירים את המכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו 180 מעלות ל-10 דקות נוספות להשחמה טובה.
מפזרים מעט עלי סלרי קצוצים דק ומגישים. בתיאבון.
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור