גלילות חצילים
שתפו את המתכון

גלילות חצילים

גלילות חצילים במילוי אורז ופרגיות חלומי בסיר אחד משפחתי. כזה שתגישו למרכז השולחן וכולם יתענגו עליו.

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
30 דקות
שעה

חומרים

3 חצילים מקולפים קילוף זברה
עלי אורגנו או בזיליקום טריים
מילוי אורז ופרגיות:
250 גרם פרגיות טחונות או חזה עוף טחון
כוס אורז עגול
חופן נענע, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק
בצל לבן קצוץ דק
3 שיני שום כתוש
2 עגבניות קצוצות דק
רבע כוס-צנוברים קלויים
תיבול למילוי: 2 כפות שמן זית,כפית ראס אל חנות כפית שום גבישי,כפית פלפל שחור,כף מלח.
רוטב עגבניות: מערבבים בקערית
3 כפות שמן זית,כוס מחית עגבניות,כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה,
חצי כפית סוכר, כוס מים חמים.

אופן ההכנה

פורסים את החצילים החציל דק כ-1 ס״מ
מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפיה
משמנים בספריי שמן משני צדדי החציל ואופים 20 דקות על חום גבוה. מניחים בצד לצינון.
מערבבים בקערה את מצרגי המילוי.
מניחים כף מילוי בתחתית החציל ומגלגלים לכל האורך. כך ממלאים את כל הגלילות.
מניחים מחצית מהרוטב בתחתית תבנית אפייה
מסדרים מעל את גלילות החצילים ומעל את שאר הרוטב ועלי אורגנו טריים.
מכסים בנייר אפייה ומעל נייר כסף
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-45 דקות.מסירים את הכיסוי ואופים 15 דקות נוספות להשחמה של החלק העליון. מוציאים ומגישים
בתיאבון!

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור