כולם הכינו אוזני המן אז הכנתי את שושנת יעקב
עוגיות שושנים מושלמות שהן חובה בפורים
הכנתי אותן בצורת משולשים וגם בגירסה הקלאסית
קבלו מתכון פורימי שטעים כל השנה
כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
4 מנות
10 דקות
10 דקות
חומרים
לבצק:
350 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
30 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 אבקת אפייה
3 חלמונים גודל L
גרידת לימון למי שאוהב
250 גרם שמנת מתוקה
למרנג:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
3/4 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
בקערת מיקסר מניחים קמח, שקדים טחונים,אבקת סוכר, קוביות חמאה, אבקת אפייה
מערבבים עם וו גיטרה עד קבלת בצק פירורי
מוסיפים את השמנת והחלמונים, מערבבים עד שמתגבש בצק, מעבירים לניילון נצמד ולמקרר לשעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על משטח מקומח לעובי דק אך לא מידי.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד קבלת מרנג יציב, מקפלים לתוכו את אינסטנט הפודינג.
מורחים מחצית מכמות המרנג ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה ליצירת רולדה.
מהדקים בצדדים ליצירת משולש (כמו בסרטון)
מעבירים לנייר אפייה ומקפיאים שעה.
מוציאים מהמקפיא ומהדקים שוב בצדדים עד קבלת צורה משולשת.
פורסים למשולשים, מסדרים בתבנית אפייה מרופדת.
אופים בתנור שחומם מראש תוכנית אפייה, 170 מעלות למשך 15 דקות
אם רוצים שושנים עגולים, לאחר מריחת המרנג פורסים רצועות לאורך בעובי 1 ס״מ ומגלגלים כל רצועה ומעבירים לאפייה.