קציצות בשר עם פטריות
שתפו את המתכון

קציצות בשר עם פטריות

סיר משפחתי מנחם וטעים.. קציצות בשר עם בצל ופטריות מנה שמתאימה בול לשבת

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
30
שעה

חומרים

חצי קילו בשר בקר טחון

חופן פטרוזיליה וכוסברה

בצל גדול

3 שיני שום

3 כפות פירורי לחם

תפוח אדמה מגורד דק וסחוט מנוזלים

תיבול לקציצות:

כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור,כפית פפריקה אדומה,חצי כפית כורכום, כפית ראס אל חנות,

2 כפות שמן זית.

מצרכים לתבשיל הפטריות:

2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות

2 חבילות פטריות מיקס שמפניון ופורטבלה

חופן תימין טרי

8 שיני שום טרי

  1. תיבול לתבשיל: 4 כפות שמן זית , כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס,חצי כפית כורכום, חצי כפית ראס אל חנות, כף סילאן , מים.

אופן ההכנה

במעבד מזון קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה יחד עם הבצל והשום, מעבירים לקערה ומערבבים הבשר הטחון ושאר מצרכי הקציצות.

מגלגלים כדורים ומניחים לצינון במקרר.

מחממים סיר סוטאז עם שמן זית

מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד השחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים  כמה דקות עד להשחמה ואידוי הנוזלים מהפטריות. מוסיפים את התבלינים ושיני השום ומטגנים יחד דקה לפתיחת הטעמים. מוסיפים מים עד לגובה מחצית הסיר מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות ותימין טרי. מבשלים 50 דקות במכסה סגור.

ומעבירים ללא מכסה לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו ל-10 להשחמת החלק העליון. מפזרים עלי תימין ומגישים. בתיאבון 😋

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור