קציצות פרגית עם אפונה, סלרי וארטישוק
שתפו את המתכון

קציצות פרגית עם אפונה, סלרי וארטישוק

כשכיפור בפתח אני בוחרת להעלות את המתכון הכי ביתי שלי, הכי כיפור שגדלתי עליו.. זה סיר החובה בארוחת המפסקת אצלנו בבית וכמובן שהוספתי את הטאצ' שלי למתכון😉תשמרו לכם כי זה יותר מידי טעים😋

כמות מנות
זמן הכנה
זמן בישול
8 מנות
30 דקות
שעה

חומרים

600 גרם פרגית טחונה
בצל לבן גדול
4 שיני שום
חופן כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי.
תיבול:כף שמן זית, כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס, כפית כורכום, כפית פפריקה אדומה, כפית ראס אל חנות, 2 כפות פירורי לחם, ביצה ביצים.
מצרכים לתבשיל:
בצל גדול קצוץ דק
6-8 תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים
400 גרם אפונת גינה טרייה/קפואה
4 גבעולי סלרי ים העלים -קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
תבלינים לתבשיל: 4 כפות שמן זית, כפית כורכום, כפית שום גבישי, כף מלח, כפית ראס אל חנות, כפית פלפל שחור גרוס, חצי כף סוכר.

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת קציצות הפרגית המטוגנות:
במעבד מזון קוצצים דק-בצל, שום, כוסברה, פטרוזיליה ועלי הסלרי.
מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומניחים לשעה מנוחה במקרר. יוצרים קציצות ומניחים במגש.
מחממים מחבת עם שמן לא עמוק.
מטגנים את הקציצות עד השחמה משני הצדדים
ומעבירים לרשת .
עוברים להכנת התבשיל:
מחממים סיר רחב עם שמן
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים יחד לפתיחת הטעמים. מוסיפים את הסלרי, האפונה ורבעי הארטישוק, מערבבים ומטגנים יחד 2 דקות מוסיפים מים עד גובה מחצית הסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
מכסים במכסה ומבשלים 35 עד לצמצום הנוזלים לרוטב סמיך. מפזרים מעט עלי סלרי קצוצים ומגישים. בתיאבון 😋

לסרטון ההכנה באינסטגרם

חיפוש
קטגוריה
קטגוריה
הצג עוד

רוצים להיות הראשונים שמקבלים אתהמתכונים שלי?

חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.

אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!

*מהווה הסכמה לדיוור