כמות מנות | זמן הכנה | זמן בישול |
---|---|---|
10 מנות | 30 דקות | שעה וחצי |
6 יחידות פרגית למילוי (עדיף עם עור)
לטנזיה:
חופן צימוקים,חופן תאנים קטנים,
חופן משמשים חתוכים,חופן שזיפים מגולענים,
חופן דובדבנים מיובשים.
תיבול: 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
2 כפות סוכר חום,חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור, כף סילאן, כפית קינמון.
למילוי האורז:
2 כוסות אורז עגול-שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה, חופן כוסברה קצוצה, כף נענע קצוצה, 2 ענפים של בצל ירוק קצוצים דק, כף שמיר קצוץ.
בצל גדול קצוץ דק
חופן שקדים מולבנים- גפרורים
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור,
כף סילאן.
רוטב לפרגיות:מערבבים בקערית
רבע כוס שמן, רבע כוס סילאן, 2 כפות רכז רימונים
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית ראס אל חנות, כפית קינמון, חצי כוס מים
לקישוט ותוספת טעם: טימין טרי
תחיל בהכנת הטנזיה
לטגן בצל עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר ולטגן דקה נוספת. נוסיף את הפירות היבשים והתבלינים ולערבב, לבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב.
הכנת המילוי:
לטגן את הבצל והשקדים עד הזהבה טובה
לערבב בקערה עם האורז ושאר המצרכים.
הרכבת המנה:
מניחים על פרגית כאשר העור על משטח העבודה להניח במרכז מהמילוי ולסגור מהצדדים ואז לגלגל החוצה (כמו בסרטון), מומלץ לקשור את הפרגיות (לא חייב) ואז להניח בתבנית המיועדת לאפיה כאשר העור כלפי מעלה.כך נמלא את כל הפרגיות.
לפזר בין הפרגיות את הטנזיה שהכנו ומעל הכל לשפוך את הרוטב.
נניח מעל הפרגיות ענפי טימין.
נעטוף את התבנית בנייר אפיה רטוב ומעל נייר כסף. נכניס לתנור שחומם מראש ל טורבו 220 מעלות לשעה.
אחרי שעה להוריד כיסוי ולהנמיך מעלות ל 180 לעוד 30 דקות. בזמן שאתם מורידים את הכיסוי תרטיבו את הפרגיות ברוטב שיש בתבנית.
שיהיה בתיאבון
חברים שלי הם הראשונים לקבל את המתכונים שלי.
אז למה אתם מחכים? בואו נהיה חברים!
*מהווה הסכמה לדיוור